Rijd in stijl en E-smart!  

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat de fietsen van Velocipede-Fogliaverde echte E-bikes zijn!  

De stijlvolle, bijna onzichtbare E-motor van Zehus met geïntegreerde batterij en winnaar van verschillende design- en innovatieprijzen, bied je een ontspannen reis door de stad zonder zweten.  

En het beste van alles is dat het KERS systeem ( Kinetic Energy Recovery System) recupererend is, dat betekent het energie terugwint. In het ideale geval hoeft het systeem nooit opnieuw te worden geladen. Dat is slim en E-smart.


Door het gebruik van koppel- en hellingsensoren, krijgt u ondersteuning wanneer u het echt nodig heeft. Dat is E-smart. Deze technologie optimaliseert uw efficiëntie en neemt 30-40% van uw fietsinspanning weg. Als single speed kunnen eenvoudige heuvels gemakkelijk worden beheerst. Als u bij het Zehus Bike+ systeem achteruit trapt dan remt u zelfs op de motor af en genereert het systeem extra power terug aan de motor. Natuurlijk is constante ondersteuning ook mogelijk. De intelligente motor van Zehus is een Italiaanse spin-off van de universiteit van Milaan met een motorvermogen  van 250W en een ondersteunende snelheid van 25 km/h.


Waar is de batterij? Efficiënt en mooi alles-in-één ontwerp.  

Geen vervelende kabels, geen externe batterij. Alle noodzakelijke componenten zoals borstelloze motor, batterijen, sensoren en elektronische onderdelen zijn ondergebracht in een elegante, verchroomde aluminium behuizing. Diameter 180 mm, breedte 120 mm, gewicht incl. Batterij 3 kg. Hoe is dit mogelijk? Het systeem wordt geregeld door koppel- en kantelsensoren, niet alleen door een bewegingssensor in de as. Dit geeft je de ondersteuning in hybride modus wanneer je het nodig hebt. Er kan dus een veel lichtere en efficiëntere batterij worden geïnstalleerd.   


Met je smartphone neem je de controle over.

Door de laag energie verbruikende bluetooth-connectiviteit kunt u uw smartphone (iOS en Android) verbinden met de E-hub. Uit zeven verschillende instellingen selecteert u uw favoriete power modus en beheert u uw rit gegevens en vergrendelt u zelfs uw fiets. Uw smartphone fungeert ook als een gateway waardoor u toegang heeft tot diensten zoals online diagnose, fiets georiënteerde navigatie of mobiliteit statistieken.  


Technische specificaties.

Batterij: 30V Li-Ion, 160 Wh.

Gewicht: 3 kg (7 lb.).

Maximum geassisteerde snelheid: 25 km/h (16 mph).

Motorvermogen: 250 W.

Oplader: 220V / 110V.

Oplaadtijd: twee uur.

 

De beperking tot 25 km/h (16 mph) zorgt ervoor dat u met uw velocipede-fogliaverde fiets volgens de EU-wetgeving legaal op een  "normale" fiets rijdt. Dit betekent dat er geen aanvullende verzekering of speciale wegregistratie nodig is. Bovendien is er geen wettelijke aansprakelijkheid voor helmaansprakelijkheid (niettemin raden we aan om altijd een helm te dragen tijdens het fietsen voor uw eigen veiligheid).